Kegel (afgeknot)

explanation Doorsnede Bovenkant Hoogte Doorsnede Onderzijde

Denk bijvoorbeeld aan een feesthoed, aan de vorm van een koffiebeker of een emmer. Het is verrassend lastig om de uitslag van dit figuur te berekenen, vandaar dat ik er maar een uitslag voor gemaakt heb. Als je een echte kegel wilt (dus een die niet is afgeknot), moet je 0 invullen bij een van de diameters. Er is een extra lijn in het midden getekend die gebruikt kan worden als hulplijn voor tekst.

Tip: vouw of ril de lijn op de plakrand niet, zo behoud de kegel zijn ronde vorm.

Mocht jouw printer nu te klein zijn om de uitslag uit de kunnen printen, dan kan je de uitslag vrij eenvoudig namaken met een passer. De beide cirkels in de uitslag zijn concentrisch: je kan ze met de passer tekenen met de punt in hetzelfde gat. De afstand tussen de benen van de passer wordt genoemd in het gedoownloade template ter hoogte van de lijmrand: R1 en R2.

Afmetingen
Overige parameters
Pagina-instellingen
🇬🇧 There is a problem connecting with the template-making software. Templates might not download nor show in previews. Try again in a couple of hours.
🇪🇸 Hay un problema al conectarse con el software de creación de plantillas. Es posible que las plantillas no se descarguen ni se muestren en las vistas previas. Vuelve a intentarlo en un par de horas.
🇵🇹 Há um problema de conexão com o software de criação de modelos. Os modelos podem não ser baixados nem exibidos nas visualizações. Tente novamente em algumas horas.
🇵🇱 Wystąpił problem z połączeniem z oprogramowaniem do tworzenia szablonów. Szablony mogą nie być pobierane ani wyświetlane w podglądach. Spróbuj ponownie za kilka godzin.
🇨🇳 模板制作软件连接有问题。 模板可能无法下载或显示在预览中。 过几个小时再试一次。
🇺🇦 Є проблема з'єднання з програмою для створення шаблонів. Шаблони можуть не завантажуватись або не відображатись у попередньому перегляді. Спробуйте ще раз через кілька годин.
0%