templatemaker.nl

Version: 53105

Nederlands

Templatemaker

Free, custom templates.

Custum sized papercraft and packaging templates for free 😁. You don‘t even need to make an account to start using these free printables straight away.✂︎

This site offers an unlimited amount of templates (also knows as ’dielines‘ or ‘nets’) for paper craft, packaging, package design, learning materials, decoration and much more.

All the models are custom sized. Usually, that includes the length, width and height of an object. Some models also have some angles you can customise or a number of facets.

Buy Me a Coffee at ko-fi.com
advertisement
Visit my sponsor: https://www.refinepackaging.com
advertisement
Visit my sponsor: http://www.ideogram.nl

Tas, zak

Explanation of the geometry for the TAS, ZAK template

Een papieren zak die plat bewaard kan worden. Voor extra stevigheid wordt de bovenkant omgevouwen en er zijn 8 gaten waar doorheen een koord geregen kan worden.

Units

Dimensions

Schoenendoos

Explanation of the geometry for the SCHOENENDOOS template

Een doos met een losse deksel. Ook de hoogte van de deksel en de speling kunnen worden ingesteld.

Units

Dimensions

Taartpunt­doos

Explanation of the geometry for the TAARTPUNT­DOOS template

Deze driehoekige doos bestaat uit twee delen. Er is geen lijm nodig voor de onderkant, omdat deze door de deksel op zijn plaats wordt gehouden. De speling tussen beide delen is instelbaar.
De hoek geeft aan hoe groot het stuk taart mag worden dat er in past. Kijk in het figuur om de juiste hoek te vinden. Zo is een hoek van 30º geschikt voor 1 punt uit een vlaai die in 12 stukken is gesneden.

De lengte van de doos moet gelijk zijn aan de lengte van het stuk taart. Dit komt overeen met de helft van de doorsnede van hele taart. Houd rekening met voldoende speling in de lengte, zodat je de taartpunt er gemakkelijk in kunt leggen.

Units

Dimensions

Speelkaarten­verpakking

Explanation of the geometry for the SPEELKAARTEN­VERPAKKING template

Deze verpakking is ideaal om hoge, vrij platte dozen te maken. De vooringevulde waarden creeëren een doosje waar precies een standaard spel speelkaarten inpast.

Units

Dimensions

Grafkist

Explanation of the geometry for the GRAFKIST template

Helaas, ook onze geliefde huisdieren hebben niet het eeuwige leven. Maar als het beestje is heengegaan, waar laat je het dan? Begraaf Snuffie of Stampertje in stijl met een papieren of kartonnen doodskist. Je kan de maten aanpassen, dus zowel jouw ex-goudvis als de jouw schilpad-zaliger kunnen een op maat gemaakte laatste rustplaats krijgen.

Units

Dimensions

Kegel (afgeknot)

Explanation of the geometry for the KEGEL (AFGEKNOT) template

Denk bijvoorbeeld aan een feesthoed, aan de vorm van een koffiebeker of een emmer. Het is verrassend lastig om de uitslag van dit figuur te berekenen, vandaar dat ik er maar een uitslag voor gemaakt heb. Als je een echte kegel wilt (dus een die niet is afgeknot), moet je 0 invullen bij een van de diameters. Er is een extra curve in het midden getekend die gebruikt kan worden als hulplijn voor tekst.

Units

Dimensions

Showverpakking

Explanation of the geometry for the SHOWVERPAKKING template

Een open verpakking die je vaak in winkels aantreft om de producten in uit te stallen.

Units

Dimensions

Ovale (elipsvormige) doos

Explanation of the geometry for the OVALE (ELIPSVORMIGE) DOOS template

Dit is het deftige zusje van de hoedendoos. De uitslag bestaat uit vier delen: onderkant, schacht, deksel en bovenkant. Het in-elkaar zetten vergt nogal behendigheid, maar je zou het oorsponkelijke papier waar de elliptische vorm uitgehaald is, kunnen gebruiken als mal bij het lijmen.

Units

Dimensions

Envelop

Explanation of the geometry for the ENVELOP template

Een zelfgemaakte envelop is natuurlijk extra attent! Gebruik een gekleurd vel papier of print er iets persoonlijks op. De site roteert de uitslag zo economisch mogelijk, dus een A6 enveloppe past precies op een A4-tje!

Units

Dimensions

Plofdoos!

Explanation of the geometry for the PLOFDOOS! template

In het Engels een ’exploding box’: een veelhoekige doos waarvan de randen door de deksel bijeengehouden worden. Wanneer de deksel verwijderd wordt, valt de doos uiteen (’ontploft’). Een leuke manier om kadootjes te presenteren, vooral als je er een paar in elkaar verpakt.

Units

Dimensions

Edelsteen

Explanation of the geometry for the EDELSTEEN template

Edelsteenvormige doos. De doos is plat te bewaren en kan eenvoudig uitgetrokken worden tot een kegelvorm en vormt zo een decoratieve verpakking. Om de doos in elkaar te zetten, is het het eenvoudigst om de boven- en onderkant plat op elkaar te lijmen, waarbij de lijmstroken helemaal worden omgevouwen. Denk eraan om alléén de lijmflappen te plakken, de afgeronde flappen moeten niet gelijmd worden.

Units

Dimensions

Geschenkdoos

Explanation of the geometry for the GESCHENKDOOS template

Een eenvoudige uitslag waarmee je een standaard doosje kunt vouwen. Als één van de zijdes veel dunner is dan de andere, kan je beter de cardbox gebruiken.

Units

Dimensions

Dikke envelop

Explanation of the geometry for the DIKKE ENVELOP template

Een dikke envelop voor het versturen van voorwerpen die niet meer in een gewone envelop passen. Erg praktisch! Ik gebruik hem zelf regelmatig.

Units

Dimensions

Lucifersdoosje

Explanation of the geometry for the LUCIFERSDOOSJE template

Een lucifersdoosje, bestaande uit een lade en een koker eromheen. De maten gelden voor de lade. De koker zal iets groter zijn aangezien er in de hoogte en de breedte twee keer de speling bij komt.

Units

Dimensions

Melkpak

Explanation of the geometry for the MELKPAK template

Het klassieke melkpak! Als je deze zelf maakt, zou ik er geen vloeistoffen in bewaren, maar zand en hagelslag gaan ongetwijfeld prima. Leuk als Sinterklaas surprise!

Units

Dimensions

Afgeknotte koker

Explanation of the geometry for the AFGEKNOTTE KOKER template

Een afgeknotte koker. Als we een een buis afzagen onder een niet-rechte hoek word dat “verstek” genoemd. Ook kokers kunnen natuurlijk afgeknot worden onder een hoek. Deze uitslag laat je die hoek bepalen aan zowel de onderkant als aan de bovenkant.

Units

Dimensions

Doos uit losse vellen

Explanation of the geometry for the DOOS UIT LOSSE VELLEN template

Doosjes kosten veel papier. Met deze uitslag kan je een grote doos maken uit 6 losse vellen. Scheelt enorm! Met een stapeltje A4-tjes kun je nu een doos maken van 20 × 25 × 25 cm! Erg handig als basis voor surprises.

Units

Dimensions

Parallellepipedum

Explanation of the geometry for the PARALLELLEPIPEDUM template

Rechthoekige vormen zijn zó 2014... Hippe vogels (en nerds zoals ik) maken een parallellepipedum: een doos die in 3 richtingen een beetje platgeduwd is. Een normale doos heeft overal rechte hoeken ( 90º ). Bij dit parallellepipedum kan je drie hoeken zelf instellen. De overige hoeken worden dan zo berekend dat alle vlakken parallel aan elkaar blijven. Kies hoeken tussen 0º en 90º, waarbij 0º helemaal platgeduwd is en 90º een normale rechte hoek. Veel plezier!

Units

Dimensions

Passe-partout

Explanation of the geometry for the PASSE-PARTOUT template

Een passe-partout of fotolijst met een diepe, brede rand. Je moet de maten invoeren van het ’schilderij’ (of de foto) die je wilt inlijsten, tezamen met hoe breed en diep je de rand wilt. Het uiteindelijke model wordt dus groter dan het schilderij, vanwege de breedte van de lijst. Het is mogelijk het model te construeren zonder lijm, maar een druppeltje lijm kan zeker geen kwaad.

Units

Dimensions

Etui

Explanation of the geometry for the ETUI template

Een etui-vormige verpakking met gebogen papier. Ideaal voor sieraden, snoep, sjaaltjes of brillen. Kies de breedte minstens twee maal zo groot als de hoogte.

Units

Dimensions

De Platonische Lichamen

Explanation of the geometry for the DE PLATONISCHE LICHAMEN template

Een verzameling van alle vijf Platonische Lichamen: de enige vijf volledig regelmatige, convexe veelvlakken. Er is slechts één parameter in het spel: de diameter van de raakbol: de enige bol die alle ribben precies in het midden raakt (en waarvan het middelpunt samenvalt met dat van het veelvlak).

Units

Dimensions

Veelhoekige verpakking

Explanation of the geometry for the VEELHOEKIGE VERPAKKING template

Deze verpakking is bijzonder geschikt voor zelfgemaakte cadeautjes. Je kan zelf instellen hoeveel zijdes het doosje moet krijgen, van 3 tot 20(!) zijdes. De deksel vraagt wat bijzondere aandacht bij het vouwen: let goed op dat er berg- en dalvouwen zijn!

Units

Dimensions

Veehoekige doos met deksel

Explanation of the geometry for the VEEHOEKIGE DOOS MET DEKSEL template

Een prismatische doos met een regelmatig veelvlak als basis. De afmetingen bepalen de geometrie van de de doos; de deksel wordt iets groter getekend op basis van de speling.

Units

Dimensions

Veelhoekige piramide

Explanation of the geometry for the VEELHOEKIGE PIRAMIDE template

Een piramide met een regelmatig veelvlak als grondvlak.

Units

Dimensions

Piramide

Explanation of the geometry for the PIRAMIDE template

Een papieramide dus!,... altijd handig als je bijvoorbeeld een pharao moet begraven. Deze uitslag creeërt een echt doosje dat je kan gebruiken om iets in te verpakken.

Units

Dimensions

Need even more?

More models are “under construction” in

My Lab

Ruitvormige doos met los deksel

Explanation of the geometry for the RUITVORMIGE DOOS MET LOS DEKSEL template

Een ruitvormige doos, waarbij alle zijdes dezelfde lengte hebben. Het is dus niet mogelijk is om de breedte in te stellen. Met de ‘hoek’ kan je instellen hoe plat de ruit is. Een hoek van 90º maakt een vierkante doos, een hoek van 45º maakt een ‘spekkie’ en een hoek van 10º is gewoon absurd. Een hoek van 60º geeft een vorm die het makkelijk maakt om meerdere ruiten te combineren in eindeloze geometrische patronen.

Units

Dimensions

Ronde doos (hoedendoos)

Explanation of the geometry for the RONDE DOOS (HOEDENDOOS) template

Een ronde, cilindervormige doos. Afhankelijk van de verhoudingen een koker of een hoedendoos.

Units

Dimensions

De Soma Kubus

Explanation of the geometry for the DE SOMA KUBUS template

Een puzzel van Piet Hein. (Nee, niet de zeerover met de korte achternaam,... maar de Deense wiskundige en dichter uit de 20e eeuw. Ze schijnen daadwerkelijk verre familie te zijn.) Dit zijn alle 7 concave kubuscombinaties die je met 4 of minder kubussen kan maken. Lukt het jou om ze samen te voegen tot één grote kubus? Er zijn meer dan 100 oplossingen!

Units

Dimensions

Bol

Explanation of the geometry for the BOL template

Waarom zou gevouwen materiaal altijd recht en hoekig moeten zijn? Met deze template kan je zelf een bol of een globe in elkaar zetten. Het is eventjes wat werk, maar het is goed te doen.

Er word één template per segment gemaakt, zodat uit losse vellen nog een redelijk grote bol maken.

Units

Dimensions

Ster

Explanation of the geometry for the STER template

Vanzelfsprekend zeer geschikt om kerstversiering mee te maken: voor het raam met een lampje erin, als piek of als kerstbal? Maar ook voor als je zin hebt om de vlag van de Europese Unie in 3D na te maken.

Afhankelijk van het aantal punten dat je kiest en de afmetingen, krijg je ofwel 1 uitslag per punt ofwel twee uitslagen (boven- en onderkant los) - dit laatste krijg je met de standaard instellingen.

Units

Dimensions

Stervormige doos

Explanation of the geometry for the STERVORMIGE DOOS template

Een ster die ook dienst kan doen als doos! Je kan zoveel punten opvragen als je wilt, maar 5 is het ideale aantal om het vouwen en openen eenvoudig te houden. De hoogte bepaald hoe slank de ster wordt. Let goed op: er zijn berg- en dalvouwen.

Units

Dimensions

Trapezium­vormige doos

Explanation of the geometry for the TRAPEZIUM­VORMIGE DOOS template

Een trapezium-vormige doos, waarbij de boven- en onderzijde verschillende afmetingen kunnen hebben. De doos loopt dus “taps toe”, maar je kan er voor kiezen de doos “taps uit” te laten lopen. Je kan zelfs de breedte taps toe laten lopen, en de lengte taps uit. Een typisch voorbeeld is een bon-bon doosje.

Units

Dimensions

Inlegstuk voor rechthoekig produkt

Explanation of the geometry for the INLEGSTUK VOOR RECHTHOEKIG PRODUKT template

Toon je kado of uitvinding op een presenteerblaadje met behulp van dit inlegstuk. Er is zelfs wat extra ruimte voor een duimgat.

Units

Dimensions

Contact me at templatemaker.nl

Thanks for getting in touch!

You will receive an automated confirmation mail shortly.

If you do not receive such a mail, then it might be that you did not enter your own mail address correctly.

I will usually reply within a couple of days.