Translations are done by volunteers, thank you!

Translation software provided by:

Tas, zak

Een papieren zak die plat bewaard kan worden. Voor extra stevigheid wordt de bovenkant omgevouwen en er zijn 8 gaten waar doorheen een koord geregen kan worden.

Schoenendoos

Een doos met een losse deksel. Ook de hoogte van de deksel en de speling kunnen worden ingesteld.

Taartpunt­doos

Deze driehoekige doos die uit twee delen bestaat is specifiek ontworpen voor stukken taart. Of kroonselevloaj.

Er is geen lijm nodig voor de onderkant, omdat deze door de deksel op zijn plaats wordt gehouden. De speling tussen beide delen is instelbaar.

De hoek geeft aan hoe groot het stuk taart mag worden dat er in past. Kijk in het figuur om de juiste hoek te vinden. Zo is een hoek van 30º geschikt voor 1 punt uit een vlaai die in 12 stukken is gesneden. De lengte van de doos moet gelijk zijn aan de lengte van het stuk taart. Dit komt overeen met de helft van de doorsnede van hele taart. Houd rekening met voldoende speling in de lengte, zodat je de taartpunt er gemakkelijk in kunt leggen.

Speelkaarten­verpakking

Deze verpakking is ideaal om hoge, vrij platte dozen te maken. De vooringevulde waarden creeëren een doosje waar precies een standaard spel speelkaarten inpast.

Grafkist

Helaas, ook onze geliefde huisdieren hebben niet het eeuwige leven. Maar als het beestje is heengegaan, waar laat je het dan? Begraaf Snuffie of Stampertje in stijl met een papieren of kartonnen doodskist. Je kan de maten aanpassen, dus zowel jouw ex-goudvis als de jouw schilpad-zaliger kunnen een op maat gemaakte laatste rustplaats krijgen.

Kegel (afgeknot)

Denk bijvoorbeeld aan een feesthoed, aan de vorm van een koffiebeker of een emmer. Het is verrassend lastig om de uitslag van dit figuur te berekenen, vandaar dat ik er maar een uitslag voor gemaakt heb. Als je een echte kegel wilt (dus een die niet is afgeknot), moet je 0 invullen bij een van de diameters. Er is een extra curve in het midden getekend die gebruikt kan worden als hulplijn voor tekst.

Showverpakking

Een open verpakking die je vaak in winkels aantreft om de producten in uit te stallen.

Holle Bolle Doos

Doos met gekromde zijdes. De waarde voor de kromming kan zowel positief (bol) als negatief (hol) zijn Elke waarde kan ingevoerd worden, maar maak de kromming niet te groot of de doos zal scheuren of breken tijdens het vouwen. De doos zal iets kleiner uitvallen dan de opgegeven lengte en breedte vanwege de kromming.

Egg Shape Box

An eggstraordinary box in the shape of an egg. The egg can be pointy or blunt, round or elongated. Look the eggsamples to get an idea of what these values do.

The template consists of six parts: three for the base and three for the lid. The base and the lid each consist of a tube and two caps. The caps form two layers, one on the inside and one on the outside, with the glue flaps sandwiched between them.

The one on the outside is slightly larger than the given diameter in order to neatly cover the base and the lid. The one on the inside is slightly smaller, to compensate for the sturdiness of the paper or cardstock. This difference in size is given by “Extra Offset for Caps”.

Ovale (elipsvormige) doos

Dit is het deftige zusje van de hoedendoos. De uitslag bestaat uit vier delen: onderkant, schacht, deksel en bovenkant. Het in-elkaar zetten vergt nogal behendigheid, maar je zou het oorsponkelijke papier waar de elliptische vorm uitgehaald is, kunnen gebruiken als mal bij het lijmen.

Envelop

Een zelfgemaakte envelop is natuurlijk extra attent! Gebruik een gekleurd vel papier of print er iets persoonlijks op. De site roteert de uitslag zo economisch mogelijk, dus een A6 enveloppe past precies op een A4-tje!

Plofdoos (Exploding Box)

In het Engels een ’exploding box’: een veelhoekige doos waarvan de randen door de deksel bijeengehouden worden. Wanneer de deksel verwijderd wordt, valt de doos uiteen (’ontploft’). Een leuke manier om kadootjes te presenteren, vooral als je er een paar in elkaar verpakt.

Edelsteen

Edelsteenvormige doos. De doos is plat te bewaren en kan eenvoudig uitgetrokken worden tot een kegelvorm en vormt zo een decoratieve verpakking. Om de doos in elkaar te zetten, is het het eenvoudigst om de boven- en onderkant plat op elkaar te lijmen, waarbij de lijmstroken helemaal worden omgevouwen. Denk eraan om alléén de lijmflappen te plakken, de afgeronde flappen moeten niet gelijmd worden.

Geschenkdoos

Een eenvoudige uitslag waarmee je een standaard doosje kunt vouwen. Als één van de zijdes veel dunner is dan de andere, kan je beter de cardbox gebruiken.

Hartje

Deze hartvormige doos heeft een speciale manier om de afmetingen in te voeren. De hartvorm wordt gemaakt door een ellips te roteren, in tweeën te hakken en te spiegelen. De "Lengte" wordt gemeten tussen het puntje van het hart aan de onderkant en de inkeping aan de bovenkant, precies door het midden. De breedte kan je niet zelf instellen, maar wordt door het programma berekend. De 'Draaïng' bepaald de hoek waarover de ellips gedraait is en de 'Vorm' parameter bepaald hoe dun of dik de ellips is. (Denk hierbij aan de BMI of de 'Body Mass Index van het hart'). De doos bestaat uit een basis en en een dekstel. Elk onderdeel heeft twee hartvormige uiteindes, de een ene net iets kleiner dan de ander. De kleinste komt aan de binnenkant en dwingt de schacht in goede vorm. De grootste komt aan de buitenkant en dekt de plakrandjes af. De 'Materiaal Dikte' is alleen van invloed op het verschil in grootte tussen de twee uiteindes.

Dikke envelop

Een dikke envelop voor het versturen van voorwerpen die niet meer in een gewone envelop passen. Erg praktisch! Ik gebruik hem zelf regelmatig.

Lucifersdoosje

Een lucifersdoosje, bestaande uit een lade en een koker eromheen. De maten gelden voor de lade. De koker zal iets groter zijn aangezien er in de hoogte en de breedte twee keer de speling bij komt.

Melkpak

Het klassieke melkpak! Als je deze zelf maakt, zou ik er geen vloeistoffen in bewaren, maar zand en hagelslag gaan ongetwijfeld prima. Leuk als Sinterklaas surprise!

Koker (Afgeknot)

Een afgeknotte koker. Als we een een buis afzagen onder een niet-rechte hoek wordt dat “verstek” genoemd. Ook kokers kunnen natuurlijk afgeknot worden onder een hoek. Deze uitslag laat je die hoek bepalen aan zowel de onderkant als aan de bovenkant.

Afgeschuinde kegel

Een afgeknotte (of 'in verstek gezaagde') kegel.

Deze kegel is zowel aan de bovenkant als aan de onderkant onder een hoek afgesneden. Een gewone, rechte, hoek geldt als 0º. Houd deze hoeken vrij klein. Mocht je geen <i>preview</i> van de uitslag krijgen of je krijgt een heel vreemde uitslag, controleer dan deze hoeken als eerste. (Of, zoals jouw leraar wiskunde zou zeggen: slechts circelvormige en ellipsvormige kegelsnedes zijn toegestaan. Parabolische en hyperbolische doorsnedes kan Templatemaker niet voor je maken.)

Het is (nog) niet mogelijk de hoek tussen boven- en ondervlak te draaien over de verticale as. Torderen of 'twisten' kan dus niet.

Doos uit losse vellen

Doosjes kosten veel papier. Met deze uitslag kan je een grote doos maken uit 6 losse vellen. Scheelt enorm! Met een stapeltje A4-tjes kun je nu een doos maken van 20 × 25 × 25 cm! Erg handig als basis voor surprises.

Nestable Tray

A basic tray with glued sides and a draft angle. Use 0º if you want a straight sides, but use a larger value if you want trays that can be stacked into eachother.

The length and width are measured at the top, so when you use a non-zero draft angle, the dimensions at the bottom will be smaller.

Because of the draft angle, the trays can be nested. This makes this model ideal as an organizer for storing small items. LEGO®, for example.

If you choose a too large value for the draft angle or a too small value for the height, the draft angle will be adjusted.

Parallellepipedum

Rechthoekige vormen zijn zó 2014... Hippe vogels (en nerds zoals ik) maken een parallellepipedum: een doos die in 3 richtingen een beetje platgeduwd is. Een normale doos heeft overal rechte hoeken ( 90º ). Bij dit parallellepipedum kan je drie hoeken zelf instellen. De overige hoeken worden dan zo berekend dat alle vlakken parallel aan elkaar blijven. Kies hoeken tussen 0º en 90º, waarbij 0º helemaal platgeduwd is en 90º een normale rechte hoek. Veel plezier!

Passe-partout

Een passe-partout of fotolijst met een diepe, brede rand. Je moet de maten invoeren van het ’schilderij’ (of de foto) die je wilt inlijsten, tezamen met hoe breed en diep je de rand wilt. Het uiteindelijke model wordt dus groter dan het schilderij, vanwege de breedte van de lijst. Het is mogelijk het model te construeren zonder lijm, maar een druppeltje lijm kan zeker geen kwaad.

Etui

Een etui-vormige verpakking met gebogen papier. Ideaal voor sieraden, snoep, sjaaltjes of brillen. Kies de breedte minstens twee maal zo groot als de hoogte.

De Platonische Lichamen

Een verzameling van alle vijf Platonische Lichamen: de enige vijf volledig regelmatige, convexe veelvlakken. Er is slechts één parameter in het spel: de diameter van de raakbol: de enige bol die alle ribben precies in het midden raakt (en waarvan het middelpunt samenvalt met dat van het veelvlak).

Veelhoekige verpakking

Deze verpakking is bijzonder geschikt voor zelfgemaakte cadeautjes. Je kan zelf instellen hoeveel zijdes het doosje moet krijgen, van 3 tot 20(!) zijdes. De deksel vraagt wat bijzondere aandacht bij het vouwen: let goed op dat er berg- en dalvouwen zijn!

Veehoekige doos met deksel

Een prismatische doos met een regelmatig veelvlak als basis. De afmetingen bepalen de geometrie van de de doos; de deksel wordt iets groter getekend op basis van de speling.

Veelhoekige piramide

Een piramide met een regelmatig veelvlak als grondvlak.

Piramide

Een papieramide dus!,... altijd handig als je bijvoorbeeld een pharao moet begraven. Deze uitslag creeërt een echt doosje dat je kan gebruiken om iets in te verpakken.

Ruitvormige doos met los deksel

Een ruitvormige doos, waarbij alle zijdes dezelfde lengte hebben. Het is dus niet mogelijk is om de breedte in te stellen. Met de ‘hoek’ kan je instellen hoe plat de ruit is. Een hoek van 90º maakt een vierkante doos, een hoek van 45º maakt een ‘spekkie’ en een hoek van 10º is gewoon absurd. Een hoek van 60º geeft een vorm die het makkelijk maakt om meerdere ruiten te combineren in eindeloze geometrische patronen.

Ronde doos (hoedendoos)

Een ronde, cilindervormige doos. Afhankelijk van de verhoudingen een koker of een hoedendoos.

Platte doos

Eén van de meest eenvoudige doosvormen, naast bijvoorbeeld de Card Box en de Gift Box.

Deze doos geeft een economische uitslag (bouwplaat, template) wanneer de hoogte vrij beperkt blijft — een vrij platte doos dus.

De Soma Kubus

Een puzzel van Piet Hein. (Nee, niet de zeerover met de korte achternaam,... maar de Deense wiskundige en dichter uit de 20e eeuw. Ze schijnen daadwerkelijk verre familie te zijn.) Dit zijn alle 7 concave kubuscombinaties die je met 4 of minder kubussen kan maken. Lukt het jou om ze samen te voegen tot één grote kubus? Er zijn meer dan 100 oplossingen!

Bol

Waarom zou gevouwen materiaal altijd recht en hoekig moeten zijn? Met deze template kan je zelf een bol of een globe in elkaar zetten. Het is eventjes wat werk, maar het is goed te doen.

Er word één template per segment gemaakt, zodat uit losse vellen nog een redelijk grote bol te maken is.

Ster

Vanzelfsprekend zeer geschikt om kerstversiering mee te maken: voor het raam met een lampje erin, als piek of als kerstbal? Maar ook voor als je zin hebt om de vlag van de Europese Unie in 3D na te maken.

Stervormige doos

Een ster die ook dienst kan doen als doos! Je kan zoveel punten opvragen als je wilt, maar 5 is het ideale aantal om het vouwen en het openen eenvoudig te houden. De hoogte bepaald hoe slank de ster wordt. Let goed op: er zijn berg- en dalvouwen.

Trapezium­vormige doos

Een trapezium-vormige doos, waarbij de boven- en onderzijde verschillende afmetingen kunnen hebben. De doos loopt dus “taps toe”, maar je kan er voor kiezen de doos “taps uit” te laten lopen. Je kan zelfs de breedte taps toe laten lopen, en de lengte taps uit. Een typisch voorbeeld is een bon-bon doosje.

Inlegstuk voor rechthoekig produkt

Toon je kado of uitvinding op een presenteerblaadje met behulp van dit inlegstuk. Er is zelfs wat extra ruimte voor een duimgat.

🇬🇧 There is a problem connecting with the template-making software. Templates might not download nor show in previews. Try again in a couple of hours.
🇪🇸 Hay un problema al conectarse con el software de creación de plantillas. Es posible que las plantillas no se descarguen ni se muestren en las vistas previas. Vuelve a intentarlo en un par de horas.
🇵🇹 Há um problema de conexão com o software de criação de modelos. Os modelos podem não ser baixados nem exibidos nas visualizações. Tente novamente em algumas horas.
🇵🇱 Wystąpił problem z połączeniem z oprogramowaniem do tworzenia szablonów. Szablony mogą nie być pobierane ani wyświetlane w podglądach. Spróbuj ponownie za kilka godzin.
🇨🇳 模板制作软件连接有问题。 模板可能无法下载或显示在预览中。 过几个小时再试一次。
🇷🇺 Проблема с подключением к программе для создания шаблонов. Шаблоны могут не загружаться или отображаться в предварительном просмотре. Повторите попытку через пару часов.
0%