Templatemaker

Free custom packaging and papercraft templates

Deze pagina biedt doosjes in alle soorten en maten. En het leuke is: die maten kan je zélf instellen en je kan daarna de uitslag meteen downloaden en op precies de goede maat uitprinten — gratis en zonder login. Knippen, snijden en plakken maar! Deze pagina is bedoeld voor iedereen die van fröbelen houdt én voor professionele ontwerpers.

Veel plezier!

Vertaling: Anneke

Created by: © IDEOGRAM.NL

powered by TinyLetter

Buy Me a Coffee at ko-fi.com
advertisement

Geschenk­verpakking

A typical, straight-forward gift box. This box is very similar to the Card Box, but the layout is different. This template makes most efficient use of your sheet of paper if the dimensions are close to eachother. Templatemaker will try to correct impossible values automatically. Be aware of this if, for example, the thumbhole is smaller then you expect.

Units

Afmetingen

Speelkaarten­verpakking

Deze verpakking is ideaal om hoge, vrij platte dozen te maken. De vooringevulde waarden creeëren een doosje waar precies een standaard spel speelkaarten inpast.

Units

Afmetingen

Ronde doos (hoedendoos)

Een ronde, cilindervormige doos. Afhankelijk van de verhoudingen een koker of een hoedendoos.

Units

Afmetingen

Ovale (elipsvormige) doos

Dit is het deftige zusje van de hoedendoos. De uitslag bestaat uit vier delen: onderkant, schacht, deksel en bovenkant. Het in-elkaar zetten vergt nogal behendigheid, maar je zou het oorsponkelijke papier waar de elliptische vorm uitgehaald is, kunnen gebruiken als mal bij het lijmen.

Units

Afmetingen

Lucifersdoosje

Een lucifersdoosje, bestaande uit een lade en een koker eromheen. Te gebruiken om kralen, CD's, papieren of sieraden op te slaan, afhankelijk van welke maat je kiest. De ruimte tussen de lade en de koker kun je instellen bij 'speling'.

Units

Afmetingen

Envelop

Een zelfgemaakte envelop is natuurlijk extra attent! Gebruik een gekleurd vel papier of print er iets persoonlijks op. De site roteert de uitslag zo economisch mogelijk, dus een A6 enveloppe past precies op een A4-tje!

Units

Afmetingen

Plofdoos!

Op het internet circuleert dit ontwerp als Exploding Box, maar “plofdoos” klinkt natuurlijk veel leuker. Het is een eenvoudige, veelhoekige doos met een los deksel. De basis heeft geen lijm en valt open zodra de deksel gelicht wordt.

Units

Afmetingen

Taartpunt­doos

Deze driehoekige doos bestaat uit twee delen. Er is geen lijm nodig voor de onderkant, omdat deze door de deksel op zijn plaats wordt gehouden. De speling tussen beide delen is instelbaar.
De hoek geeft aan hoe groot het stuk taart mag worden dat er in past. Kijk in het figuur om de juiste hoek te vinden. Zo is een hoek van 30º geschikt voor 1 punt uit een vlaai die in 12 stukken is gesneden.

De lengte van de doos moet gelijk zijn aan de lengte van het stuk taart. Dit komt overeen met de helft van de doorsnede van hele taart. Houd rekening met voldoende speling in de lengte, zodat je de taartpunt er gemakkelijk in kunt leggen.

Units

Afmetingen

Polygonal-based Pyramid

A pyramid shape with a polygonal base.

Units

Afmetingen

Soma Cube

Collection of the 7 concave polycubes with 4 or less cubes. These seven pieces together can form the SOMA cube. That is, if you manage to solve the puzzle. The SOMA cube was invented by the Danish mathematician and poet Piet Hein.

Units

Afmetingen

Star Shaped Box

Have you ever dreamed of just sprinkling stars? ✨Now you can, and you can even hide a present in them! The folds are a bit origami-like, score them well and make sure the star is reasonably thick. “5“ Is indeed the ideal number of points, but fewer or more is certainly possible. Shine!

Units

Afmetingen

Truncated cone

Denk bijvoorbeeld aan een feesthoed, aan de vorm van een koffiebeker of een emmer. Het is verrassend lastig om de uitslag van dit figuur te berekenen, vandaar dat ik er maar een 'template' voor gemaakt heb. Als je een echte kegel wilt (dus een die niet is afgeknot), moet je 0 invullen bij een van de diameters. Er is een extra curve in het midden getekend die gebruikt kan worden als hulplijn voor tekst.

Units

Afmetingen

Schoenen­doos

Een doos met een losse deksel. Ook de hoogte van de deksel en de speling kunnen worden ingesteld.

Units

Afmetingen

Insert, binnendoos

Niet zozeer een doos, als wel iets om ín de doos te stoppen. Als iemand een goed idee heeft voor een naam, houd ik me aanbevolen.

Units

Afmetingen

Star Shape

Star-shape with arbitrary thickness and number of points. Depending on the dimensions, you'll either get one pyramid-like shape for every point of the star, or pancake-like shapes for either side of the star. The latter is the quickest and easiest way, but thin stars with long points look the best. To obtain this one: use a large height, large inner radius and a low amount of points. The given parameters will work for this.

Units

Afmetingen

The Platonic Solids

All five so-called Platonic Solids. The Platonic Solids are the five regular convex polyhedra. The Cube is the most famous one, of course, although he likes to be called “hexahedron” among friends. There is only parameter:the diameter of the midsphere. The midsphere is the sphere from the center of the object that touches all the edges exactly in middle.

Units

Afmetingen

Hartvormige doos

Voor iedereen die verliefd is en van een kleine creatieve uitdaging houdt: een hartvormig doosje! De doos is niet hermetisch gesloten aangezien de gekromde randen niet vastgelijmd worden aan de onderkant. De breedte kan niet hoger zijn dan de lengte. Wanneer je dit toch probeert, negeer ik dat en maak ik de breedte en lengte gelijk aan elkaar.

Lengte-eenheden

Afmetingen

Tas, zak

Een papieren zak die plat bewaard kan worden. Voor extra stevigheid wordt de bovenkant omgevouwen en er zijn 8 gaten waar doorheen een koord geregen kan worden.

Lengte-eenheden

Afmetingen

Veelhoekige verpakking

Deze verpakking is bijzonder geschikt voor zelfgemaakte cadeautjes. Je kan zelf instellen hoeveel zijdes het doosje moet krijgen, van 3 tot 20(!) zijdes. De deksel vraagt wat bijzondere aandacht bij het vouwen: let goed op dat er berg- en dalvouwen zijn!

Lengte-eenheden

Afmetingen

Passe-partout

Een passe-partout met een diepe, brede lijst. Leuk als zelfgemaakt fotolijstje. Deze uitslag is een beetje kieskeurig: de breedte van de lijst moet minstens 1 centimeter meer zijn dan de hoogte. Mocht je vreemde uitslagen krijgen, probeer dan eerst de hoogte terug te brengen.

Lengte-eenheden

Afmetingen

Melkpak

Het klassieke melkpak! Als je deze zelf maakt, zou ik er geen vloeistoffen in bewaren, maar zand en hagelslag gaan ongetwijfeld prima. Leuk als Sinterklaas surprise!

Lengte-eenheden

Afmetingen

Showverpakking

Een open verpakking die je vaak in winkels aantreft om de producten in uit te stallen.

Lengte-eenheden

Afmetingen

Etui

Een etui-vormige verpakking met gebogen papier. Ideaal voor sieraden, snoep, sjaaltjes of brillen. Kies de breedte minstens twee maal zo groot als de hoogte.

Lengte-eenheden

Afmetingen

Dikke envelop

Een dikke envelop voor het versturen van voorwerpen die niet meer in een gewone envelop passen. Erg praktisch! Ik gebruik hem zelf regelmatig.

Lengte-eenheden

Afmetingen

Parallelle­pipedum

Rechthoekige vormen zijn zó 2014... Hippe vogels (en nerds zoals ik) maken een parallellepipedum: een doos die in 3 richtingen een beetje platgeduwd is. Een normale doos heeft overal rechte hoeken ( 90º ). Bij dit parallellepipedum kan je drie hoeken zelf instellen. De overige hoeken worden dan zo berekend dat alle vlakken parallel aan elkaar blijven. Kies hoeken tussen 0º en 90º, waarbij 0º helemaal platgeduwd is en 90º een normale rechte hoek. Veel plezier!

Lengte-eenheden

Afmetingen

Bol

Waarom zou gevouwen materiaal altijd recht en hoekig moeten zijn? Met deze template kan je zelf een bol of een globe in elkaar zetten. Het is eventjes wat werk, maar het is goed te doen.

Er word één template per segment gemaakt, zodat uit losse vellen nog een redelijk grote bol maken.

Lengte-eenheden

Afmetingen

Piramide

Een papieramide dus!,... altijd handig als je bijvoorbeeld een pharao moet begraven. Deze uitslag creeërt een echt doosje dat je kan gebruiken om iets in te verpakken.

Lengte-eenheden

Afmetingen

Grafkist

Helaas, ook onze geliefde huisdieren hebben niet het eeuwige leven. Maar als het beestje is heengegaan, waar laat je het dan?

Begraaf Snuffie of Stampertje in stijl met een papieren of kartonnen doodskist. Je kan de maten aanpassen, dus zowel jouw ex-goudvis als de jouw schilpad-zaliger kunnen een op maat gemaakte laatste rustplaats krijgen.

Lengte-eenheden

Afmetingen

Afgeknotte koker

Een afgeknotte koker. Als we een een buis afzagen onder een niet-rechte hoek word dat “verstek” genoemd. Ook kokers kunnen natuurlijk afgeknot worden onder een hoek. Deze uitslag laat je die hoek bepalen aan zowel de onderkant als aan de bovenkant.

Lengte-eenheden

Afmetingen

Trapezium­vormige doos

Een trapezium-vormige doos, waarbij de boven- en onderzijde verschillende afmetingen kunnen hebben. De doos loopt dus “taps toe”, maar je kan er voor kiezen de doos “taps uit” te laten lopen. Je kan zelfs de breedte taps toe laten lopen, en de lengte taps uit. Een typisch voorbeeld is een bon-bon doosje.

Lengte-eenheden

Afmetingen

Veelhoekige verpakking met los deksel

Een veelhoekige (polygoon) verpakking met een los deksel. Deze is eenvoudiger te vouwen dan de versie met een vast deksel. Je kan zelf kiezen uit hoeveel hoeken de veelhoek bestaan, zolang het er maar meer dan 3 en minder dan 20 zijn. Als je 6 zijdes kiest, krijg je hoeken van 60º, dat kan fraai uitzien als je meer dozen samenvoegt.

Lengte-eenheden

Afmetingen

Doos uit losse vellen

Doosjes kosten veel papier. Met deze uitslag kan je een grote doos maken uit 6 losse vellen. Scheelt enorm! Met een stapeltje A4-tjes kun je nu een doos maken van 20 × 25 × 25 cm! Erg handig als basis voor surprises.

Lengte-eenheden

Afmetingen

Ruitvormige doos met los deksel

Een ruitvormige doos, waarbij alle zijdes dezelfde lengte hebben. Het is dus niet mogelijk is om de breedte in te stellen. Met de 'hoek' kan je instellen hoe plat de ruit is. Een hoek van 90º maakt een vierkante doos, een hoek van 45º maakt een 'spekkie' en een hoek van 10º is gewoon absurd. :) Een hoek van 60º geeft een vorm die het makkelijk maakt om meerdere ruiten te combineren in eindeloze geometrische patronen.

Lengte-eenheden

Afmetingen